Alkeiskurssi-info

Kurssin sisältö

Kurssin tavoitteena on antaa sellaiset tiedot ja toidot, joilla voit aloittaa omatoimisen pelaamisen. Käymme läpi golfi n peruslyönnit: putti, chippi, bunkkerilyönti, pitch- ja täysi lyönti. Saat myös tietoa säännöistä ja siitä kuinka golfkentällä toimitaan.

Kurssin ohjelma (pieniä muutoksia saattaa tulla)

Kurssi aloitetaan kentän klubitalolta.

1 Päivä

Aloitusluento
Täysi lyönti
Putti
Chippi
peli par3 alueella

2 Päivä

Täysi lyönti
Hiekkaestelyönti
Säännöt
Peliharjoitus

Varusteet

Kaikki tarvittavat harjoitusvarusteet (mailat ja harjoituspallot) kuuluvat kurssin hintaan.

Mikäli harkitset omien varusteiden hankkimista kurssille tai sen jälkeen, niin autan siinä mielelläni. Meillä on Hyvigolfissa myynnissä laadukkaita aloittelijoille tarkoitettuja settejä. Jos olet hankkinut jo varusteet, niin ne kannattaa ottaa kurssille mukaan.

Kurssimateriaalit

Kurssin materiaaliin voit tutustua etukäteen täältä:

Eväät / juoma

Harjoitellessa kuluu paljon energiaa, joten kursille kannattaa varata mukaan juomapullo ja pientä evästä mukaan. Myös golfkentän ravintolasta voit ostaa eväitä ja juomia.

Maksut:

Maksut voi suorittaa käteisenä, suoraan pankkitililleni, laskulla tai mobilepaylla. Pankkikortti ei valitettavasti käy maksuvälineenä.

Tiedot:

Saaja: ProHeikki ky
Tilinro: FI41 5062 0320 0972 27
Laita viestiin oma nimesi/maksamiesi kurssilaisten nimet ja kurssin numero:
esimerkiksi: (Erkki Esimerkki alkeiskurssi 3)

Sääntökysymykset:

Sääntökysymykset voi tulostaa itselleen täältä. Sen voit täyttää ja palauttaa omalla ajallasi jos haluat, kuitenkaan sei ei ole pakollista. Eri lähteitä (sääntäluento + sääntökirja) kannattaa käyttää apuna. Palautukset joko sähköpostilla tai paperiversiona. 

Peliopetus:

Ajan peliopetukseen voi varata erikseen kurssin käymisen jälkeen. Kun tulet peliopetukseen sinulla tulee olla mukana omia palloja n.10 kpl, tiitä ja greenihaarukka. Mailat saat tarvittaessa lainaksi.  

Voit aloittaa pelaamisen heti kurssin jälkeen Hyvigolfin kentällä 

Hyvinkäällä sinun on mahdollisuus päästä pelaamaan kentällä heti kurssin käytyäsi.Hyvinkäällä pelaaminen tapahtuu klo 19 jälkeen, Hyvinkään kurssiin sisältyy viikon mittainen iltapelioikeus, joka alkaa viimeisen kurssipäivän jälkeen. 

Hyvinkäällä uusille kurssin käyneille pelaajille on useita pelivaihtoehtoja

– Alkeiskurssipelioikeus
– Iltapelioikeus (lähdöt klo 19 jälkeen)
– Lähijäsenyyspaketti

Iltapelioikeudella pelaaminen tapahtuu klo 19 jälkeen, Hyvinkään kurssiin sisältyy viikon mittainen iltapelioikeus, jonka voimassaolo alkaa viimeisestä kurssipäivästä.

Hinnat pelaamiseen:

1 vko iltapelioikeus: sisältyy kurssiin
1 kk iltapelioikeus: 60e
Rajoittamaton pelioikeus koko kaudelle (kausikortti) hinta riippuu ostokuukaudesta. Hinta on poikkeuksellisen edullinen aloittavalle pelaajalle. Normaalisti pelioikeus n. 800e/ kausi.

Alkeiskurssipelioikeuksien hinnat 2023
Toukokuu 250 €
Kesäkuu 250 €
Heinäkuu 220 €
Elokuu 180 €
Syyskuu 180 €
Iltapelioikeus 1kk 70 €

2. vuoden (eli toisen pelivuoden) pelioikeus 420e (2023 hinta)

Seuran jäsenmaksu 89€ (pakollinen jos aiot pelata muualla kuin Hyvinkäällä ja ylläpitää tasoitusta.)

Lähijäsenyys 130e (sis. liittymis-ja jäsenmaksun, 1 x greenfeen, 10 pallokorin rangekortin, jäsen- ja tasoituskortin ja golflehden.

Pelaaminen kentällä kurssin jälkeen

Kurssin jälkeen pystyt aloittamaan omatoimisen pelaamisen kentällä. Kuitenkaan aina pelitaito ei ole sellainen että pärjäät muun kentän mukana punaiselta lyöntipaikalta. Aloittamisen voi tehdä lempeämmäksi pelaamalla lyhennettyä kenttää. Kun reikäkohtainen keskiarvosi alkaa olla 7 lyöntiä / väylä, niin olet valmis siirtymään kauempaan paikkaan. 

1. Pelaa 100m merkin merkiltä (punainen harja / merkki keskellä väylää), par 3 väylät punaiselta tiiltä tai oman harkinnan mukaan edempää. 
2. Pelaa 150m merkin merkiltä (keltainen harja / merkki keskellä väylää), par 3 väylät punaiselta tiiltä tai oman harkinnan mukaan edempää.
3. Pelaa siitä mistä väyläheinä alkaa, par 3 väylät punaiselta tiiltä tai oman harkinnan mukaan edempää.
4. Olet valmis pelaamaan punaiselta lyöntipaikalta ja sinulla on realistinen mahdollisuus alkaa laskea tasoitustasi.

Pukeutuminen

Hyvigolfin kentällä ei ole käytössä mitään erityistä pukeutumissääntöä. Periaatteena voi pitää sään mukaista ulkoliikuntavarustusta. Aluksi golfin harjoitteluun käy liikuntaan tarkoitetut kengät.

Linkkejä

Golfliiton Aloita-Golf sivut
hyvigolf.fi